POZIV – Uvodni seminar glede početka primjene GDPR-a u Varaždinu

//POZIV – Uvodni seminar glede početka primjene GDPR-a u Varaždinu

POZIV – Uvodni seminar glede početka primjene GDPR-a u Varaždinu

Nova europska regulativa o zaštiti osobnih podataka stupa na snagu za samo par mjeseci (25. svibnja 2018). Naime, novi način reguliranja zaštite osobnih podataka obaveza je posebne skrbi o privatnosti pojedinaca koji  GDPR-om europsko zakonodavstvo stavlja pred različite pravne subjekte, bilo da govorimo o osobnim podacima korisnika, klijenata ili zaposlenika. Organizacije u svakom trenutku moraju znati gdje su koji podaci te u koju svrhu se smiju koristiti. Isto tako, u slučaju da netko odluči povući privolu za korištenje njegovih osobnih podataka, organizacije moraju biti u mogućnosti učiniti to u zadanom roku.

 

Važno je znati!

⇒Kazne za nepoštivanje odredaba Uredbe doista su rigorozne – do 4% ukupnog godišnjeg prometa ili do 20 milijuna eura, ovisno o tome koja vrijednost je viša.

⇒Nadzor će provoditi nacionalno nadzorno tijelo (trenutačno je to Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

⇒Uredba se odnosi na sve poslovne subjekte koji posluju u bilo kojoj zemlji članici Europske unije – što uključuje mikropoduzeća, mala i srednja poduzeća, javne institucije, tijela i agencije koje prikupljaju osobne podatke.

⇒Prema odredbama Uredbe mnoge tvrtke imaju obavezu imenovanja Data Protection Officera (DPO), odnosno službenika za zaštitu osobnih podataka, što mogu provesti i ugovaranjem usluga s drugim poslovnim subjektima, uz obavezu da dobro razumiju procese i klasifikaciju podataka.

⇒Pristanak osobe na korištenje vlastitih osobnih podataka smatra se jasnim činom odobrenja. U slučaju proboja sigurnosti podataka tvrtke su dužne obavijestiti nadležne službe, ali i pojedinca čiji su osobni podaci povrijeđeni.

U cilju što bolje pripreme i usklađenja s ovom uredbom, i-KSO d.o.o. kao specijalizirana tvrtka za GDPR u Republici Hrvatskoj poziva Vas na seminar odnosno radionicu pod nazivom „Uvod u primjenu Uredbe o zaštiti osobnih podataka – GDPR”.

 

Što Vam točno nudimo našim seminarom?

Ovaj seminar nezaobilazan je praktični seminar za svakoga tko planira i provodi usklađivanje s Uredbom za zaštitu osobnih podataka te želi na primjeren način osigurati pouzdanost njezine primjene.

Tijekom rada polaznici će primjenom praktične i provjerene metodologije obraditi ključne pojmove koje donosi Uredba te na kraju seminara imati jasnu i čvrstu predodžbu o tome koje su obaveze njihove organizacije prema istoj odnosno na koji način se mogu uskladiti s propisima. Seminar pruža individualni pristup, ugodnu atmosferu u maloj grupi sudionika, mogućnost postavljanja pitanja prije i za vrijeme održavanja programa.

Sudjelovanjem u samom seminaru započeli ste prvi od tri ključna koraka prema usklađivanju sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Ti koraci su:

(1) procjena potreba programa zaštite podataka,

(2) pokretanje programa zaštite podataka za mikro, male, srednje i velike organizacije te

(3) osiguranje kontinuiranog dokazivanja zaštite podataka (usklađenosti s GDPR).

 

Po čemu je ovaj seminar drugačiji od ostalih?

Našu prednost pred drugim subjektima koji se bave ovom tematikom čine:

⇒dugogodišnji istaknuti stručnjaci koji su već u praksi provodili sve o čemu govorimo u ovom seminaru,

⇒stručnjaci koji Vam neće samo dati osnovne informacije, već biti potpora tijekom cjelokupnog kontinuiranog procesa usklađivanja Vašeg poslovanja sa strogim odredbama Uredbe.

 

Kako i kada organiziramo ovaj „uvodni GDPR seminar“?

Datum i mjesto održavanja seminara ovise o potrebama i interesima naših polaznika. Jednodnevnog su karaktera, u ukupnom trajanju od 7 sati.

Naši naredni seminari biti će održani u Hotelu Varaždin (Kolodvorska 19, Varaždin), dana 16. ožujka i 5. travnja 2018. godine, prema programu koji navodimo u nastavku.

 

PROGRAM SEMINARA

08.30 – 09.00     Prijava

09:00 – 10:30     Zahtjevi Opće uredbe o zaštiti podataka kroz analizu GDPR uloga

10:30 – 10:40     Pauza

10:40 – 12:00     Izrada procjene usklađenosti s Uredbom („GDPR assessment“)

12:00 – 12:30     Domjenak

12:45 – 14:15       Ključni elementi u planiranju prilagodbe poslovanja odredbama Uredbe

…………………………– Uloga i zadaće službenika za zaštitu podataka (DPO)

…………………………– Aktivnosti za postizanje i dokazivanje usklađenosti („Accountability“).

…………………………– Sadržaj i primjer izrade Evidencija aktivnosti obrade (5W mapiranje)

…………………………– Organizacijske i tehničke mjere programa privatnosti

…………………………– Primjer uvođenja „Privacy by Design / Default“ i analize rizika („DPIA“)

14:15 – 14:20     Pauza

14:20 – 14:45     Rasprava – često postavljana pitanja

14:45                   Polaganje ispita za dobivanje i-KSO certifikata

 

Na kraju seminara se polaže ispit za dobivanje i-KSO (Informatika – Konzalting – Sigurnost – Okoliš) „GDPR A1 certifikata“, dokaza kako je određeni subjekt pokrenuo svoje usklađivanje s predmetnom Uredbom Europske unije.

Nakon ovog seminara polaznici se mogu prijaviti na tematske seminare za pojedine grupacije pravnih osoba (gospodarstvo, tijela javne vlasti, udruge), s ciljem što bržeg i kvalitetnih usklađivanja vlastitog poslovanja s Uredbom.

Nadalje, naš stručni tim može Vas voditi kroz cjelovit i sistematičan sustav sigurnosno-tehničkih mjera i aktivnosti kroz koje Vam pružamo pomoć i podršku u usklađenom poslovanju sukladno odredbama GDPR-a. To znači da možemo provesti procjenu Vašeg sadašnjeg poslovanja s aspekta informacijske sigurnosti, ukazati na potrebita poboljšanja i u tome sudjelovati direktno putem našeg službenika za zaštitu podataka.

Za spomenute usluge razvili smo i jedinstvena rješenja u obliku Skype seminara po pristupačnim cijenama za male i srednje poduzetnike.

 

Tko su predavači na seminaru?

William Bello – direktor Bello Consulting i samostalni konzultant na području zaštite privatnosti. Vodio je izradu poslovne i informacijske arhitekture u Plivi i Ini. Putem vlastite tvrtke specijalizirane za mrežne i telekomunikacijske tehnologije gradio je moderna rješenja koja omogućavaju razvoj poslovanja primjenom najsuvremenijih ICT rješenja za većinu banaka, elektroprivredu te ostale srednje i velike sustave.  Sudjelovao je na nizu konferencija s temama iz svih područja razvoja poslovanja i informacijskih tehnologija. Od 2006. godine djeluje kao samostalni konzultant na području unaprjeđenja poslovnih procesa, osiguranja kvalitete u cjeloživotnom ciklusu razvoja softvera. Od 2016. godine razvija i vodi formalne i neformalne obrazovne programe za zaštitu privatnosti te u praktičnom radu uvodi i kao ugovorni DPO održava programe privatnosti (GDPR). Predsjednik je itSMF Hrvatska i član IAPP-a.

Stjepan Kovaček – direktor tvrtke i-KSO i samostalni konzultant u području različitih aspekata sigurnosti ljudi i imovine. Radio u području zaštite od požara odnosno vatrogastva, uključujući obnašanje dužnosti županijskog vatrogasnog zapovjednika. Desetak godina predstavljao je Hrvatsku u jednom od odbora Svjetskog udruženja vatrogasnih i spasilačkih službi, primivši priznanja nacionalnih strukovnih udruženja više od 10 zemalja. Od 2001. godine radi na razvoju informacijskih sustava u istom području, uključujući koncipiranje baza podataka velikog volumena. Inicijator je i voditelj niza uspješnih projekata u sektoru neprofitnih organizacija i tijela javne vlasti, uključujući sustave na nacionalnoj razini. Posjeduje status eksperta civilne zaštite Europske unije. Nositelj je više projekata procjene rizika od različitih ugroza na višim razinama. Tijekom posljednjih 20-tak godina redoviti je predavač na različitim edukativnim programima iz područja sigurnosti u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji. Od 1997. redovito objavljuje stručne članke u domaćim i inozemnim glasilima. Urednik je i autor više priručnika za osposobljavanje odraslih iz područja sigurnosti.

 

Cijena seminara

Cijena seminara iznosi 1.490 kn + PDV.

 

Cijena uključuje

⇒ radne materijale u tiskanom obliku,

⇒ kavu/domjenak,

⇒ ručak,

⇒ materijale u digitalnom obliku,

⇒ certifikat o položenom ispitu “GDPR A1”,

⇒ predložak osnovnog obrasca za samoprocjenu usklađenosti s Uredbom,

⇒ popust kod naprednih programa edukacije iz područja privatnosti,

⇒ popust kod pružanja konzultantskih usluga od strane naše tvrtke.

 

Prijave

Svoje prijave molimo dostaviti nam čim prije, a kako biste na vrijeme osigurali svoje mjesto na seminaru. Za isto možete koristiti:

Online prijavni obrazac

Obrazac prijave za sudjelovanje u seminaru

 

Našu najavnu informaciju možete koristiti i u “pdf” formatu:

Najavna informacija – poziv za sudjelovanje u seminaru

 

Obratite nam se s povjerenjem – naša rješenja odgovor su na Vaše poslovne izazove!

 

www.i-kso.com

2018-11-13T16:46:07+00:00