Loading...
O nama2018-11-19T13:26:47+02:00

O nama

pružanje konzultantskih usluga u području sigurnosti, posebno sigurnosti podataka.

Više od 20 godina iskustva u obrazovanju iz područja  sigurnosti i računalstva

O nama

i-KSO je tvrtka za pružanje konzultantskih usluga u području sigurnosti, posebno specijalizirana u području sigurnosti podataka. Naš tim čine stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u području sigurnosti, računalstva, prava i drugih srodnih struka.

Osnova naše pouzdanosti i kredibiliteta je 20-godišnje iskustvo u obrazovanju više tisuća polaznika različitih edukativnih programa iz područja sigurnosti i računalstva, organizirani od strane naših stručnjaka iz različitih područja, kao i provedeni razvojni IT projekti na nacionalnoj te međunarodnoj sceni.

Naš tim čine stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, pri čemu dio njih čini stalni „pool“ odnosno ekspertni tim, dok se dio kolega priključuje zadaćama tvrtke u skladu sa specifičnim projektnim zadacima, odnosno potrebama klijenata.

Informacije

Matični broj: 4635175
OIB: 18488790150

IBAN – Raiffeisen banka: HR7924840081135015715
Temeljni kapital: 20.000,00 kn / uplaćen u cijelosti
Direktor i član uprave društva: Stjepan Kovaček, dipl. ing.

e-mail: [email protected]
tel: +385 (0)91 112 0008

Naš tim

Stjepan Kovaček, dipl. ing.
Direktor tvrtke i-KSO i samostalni konzultant u području različitih aspekata sigurnosti ljudi i imovine. Radio u području zaštite od požara odnosno vatrogastva, uključujući obnašanje dužnosti županijskog vatrogasnog zapovjednika. Desetak godina predstavljao je Hrvatsku u jednom od odbora Svjetskog udruženja vatrogasnih i spasilačkih službi, primivši priznanja nacionalnih strukovnih udruženja više od 10 zemalja.

Od 2001. godine radi na razvoju informacijskih sustava u istom području, uključujući koncipiranje baza podataka velikog volumena. Inicijator je i voditelj niza uspješnih projekata u sektoru neprofitnih organizacija i tijela javne vlasti, uključujući sustave na nacionalnoj razini. Posjeduje status eksperta civilne zaštite Europske unije. Nositelj je više projekata procjene rizika od različitih ugroza na višim razinama.

Tijekom posljednjih 20-tak godina redoviti je predavač na različitim edukativnim programima iz područja sigurnosti u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Od 1997. redovito objavljuje stručne članke u domaćim i inozemnim glasilima. Urednik je i autor više priručnika za osposobljavanje odraslih iz područja sigurnosti.

William Bello
Direktor Bello Consulting i samostalni konzultant na području zaštite privatnosti. Vodio je izradu poslovne i informacijske arhitekture u Plivi i Ini. Putem vlastite tvrtke specijalizirane za mrežne i telekomunikacijske tehnologije gradio je moderna rješenja koja omogućavaju razvoj poslovanja primjenom najsuvremenijih ICT rješenja za većinu banaka, elektroprivredu te ostale srednje i velike sustave.

Sudjelovao je na nizu konferencija s temama iz svih područja razvoja poslovanja i informacijskih tehnologija. Od 2006. godine djeluje kao samostalni konzultant na području unaprjeđenja poslovnih procesa, osiguranja kvalitete u cjeloživotnom ciklusu razvoja softvera.

Od 2016. godine razvija i vodi formalne i neformalne obrazovne programe za zaštitu privatnosti te u praktičnom radu uvodi i kao ugovorni DPO održava programe privatnosti (GDPR).

Predsjednik je itSMF Hrvatska i član IAPP-a.

Nikica Fulir, univ. spec. inf.
Osnivač je i voditelj razvoja u EXAWA d.o.o.. Primarno se bavi arhitekturom kompleksnih rješenja i informacijskom sigurnošću, uz naglasak na sustavima baziranim na elektroničkom identitetu. U tom smislu sudjelovao je u više međunarodnih projekata u područjima loT, logistike i aeronautike.

Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike kao diplomirani informatičar, završivši potom poslijediplomski sveučilišni studij kao sveučilišni specijalist za informacijsku sigurnost i reviziju informacijskih sustava. Računalstvom se počinje baviti 2001. godine, posvetivši se  dizajnu i razvoju različitih web projekata. Od 2008. do 2012. godine radi u ABIT d.o.o. kao programer/projektant i voditelj tima, vodeći projekte dizajna i razvoja bankarskih informacijskih sustava. Potom godinu dana rada u WORX Inc. kao softverski arhitekt i tehnički konzultant, primarno se posvetivši arhitekturi i dizajnu PLM i sustava masovne obrade (grid processing) u područjima autoindustrije, aeronautike, proizvodnim sustavima itd. Od 2013. do 2015. godine radio je kao arhitekt poslovnih rješenja i usluga u AKD d.o.o., vodeći pritom  razvoj elektroničke osobne iskaznice RH, kao i više nacionalnih projekata baziranih na e-identitetu i kriptografskim rješenjima.

U svojoj karijeri stekao je status internog revizora ISO 27001 2009. godine, IBM AppScan (sigurnosno penetracijsko testiranje poslovnih aplikacija) 2010. godine, CMS (Certified Scrum Master – agilni razvoj softverskih rješenja) 2014. godine i OCMJEA (Oracle Certified Master Java Enteprise Architect – arhitektura i razvoj sustava visoke kompleksnosti) 2017. godine.